Foto av Tunnbrödsrullar med älgfärsbiffar och Västerbottenkräm från WW ViktVäktarna

Tunnbrödsrullar med älgfärsbiffar och Västerbottenkräm

11
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Med inspiration från Mexiko kommer rullarna med svenska smaker som älg och kräm på Västerbottenost, pepparrot och fraiche. Fantastiskta smaker som passar väl ihop

Ingredienser

Älgfärs 2%

500 g

Ägg

1 st

Ströbröd (skorpmjöl)

2 msk

Rapsolja

2 tsk

Tunnbröd, mjukt

4 stor(t)/stora

Ost riven 38%

4 msk, västerbottenost

Fraiche 8%

1 dl

Pepparrot

3 tsk, riven/rivet

Tomat

3 st

Lök

½ st, röd/röda

Balsamvinäger

1 msk

Instruktioner

  1. Blanda samman färs, ägg och ströbröd. Krydda med salt och peppar. Forma färsen till biffar. Stek biffarna i olja på båda sidorna. Låt biffarna svalna något och skär dem i skivor som du lägger mitt på tunnbrödet. Rör samman ost, fraiche och pepparrot. Smaka av med salt och peppar. Skiva tomater och hacka rödlök. Häll över vinäger. Lägg ostkräm på köttet och toppa med tomater. Vik ihop tunnbrödet och servera!