Ugnsbakad kycklingfilé med jordärtskockspuré

Total tid
0:55
Förberedelse
0:20
Tillagningstid
0:35
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Att ugnsbaka kyckling tillsammans med tomater, lök, vitlök och citron, ihopblandat med balsamvinäger, olivolja och timjan blir himmelskt gott. Serverat med en krämig jordärtskockspuré så blir det en riktigt festrätt.
Ingredienser
  • Lök
    2 st, röd/röda
  • Citron
    1 st
  • Cocktailtomater
    250 g
  • Vitlök
    4 klyfta(or)
  • Kycklingbröstfilé
    600 g
  • Balsamvinäger
    1 msk, 1-2 msk
  • Olivolja
    1 msk
  • Timjan
    ½ msk, torkad
  • Socker
    ½ msk
  • Potatis
    500 g
  • Jordärtskocka
    500 g
  • Schalottenlök
    1 st, 1-2 st
  • Margarin flytande 80%
    1 msk
  • Lättmjölk 0,5%
    1 ½ dl
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Skala och koka potatis och jordärtskockor.
  3. Skala och klyfta rödlök. Klyfta citron. Halvera tomater. Lägg ner rödlök, citron och tomater tillsammans med vitlöksklyftor och kycklingfiléer i en långpanna.
  4. Blanda ihop balsamvinäger, olja, timjan, socker, salt och peppar och häll ner i pannan. Sätt in i ugn ca 20-30 min eller tills kycklingen är genomstekt.
  5. Blanda ihop balsamvinäger, olja, timjan, socker, salt och peppar och häll ner i pannan. Sätt in i ugn ca 20-30 min eller tills kycklingen är genomstekt.
  6. Skala och finhacka schalottenlök. Stek mjuk i margarin, gärna minst 10 min på låg värme.
  7. Lägg schalottenlök tillsammans med avrunnen potatis, jordärtskockor och mjölk i en matberedare och kör till en puré. Servera kycklingen med purén, ringla över skyn från pannan och servera med citronklyftorna.

Bli medlem idag!

Sök bland 1000-tals recept i vår app!