Ugnsbakad kycklingfilé med jordärtskockspuré

6
Total tid
55 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
35 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Att ugnsbaka kyckling tillsammans med tomater, lök, vitlök och citron, ihopblandat med balsamvinäger, olivolja och timjan blir himmelskt gott. Serverat med en krämig jordärtskockspuré så blir det en riktigt festrätt.

Ingredienser

Lök

2 st, röd/röda

Citron

1 st

Cocktailtomater

250 g

Vitlök

4 klyfta(or)

Kycklingbröstfilé

600 g

Balsamvinäger

1 msk, 1-2 msk

Olivolja

1 msk

Timjan

½ msk, torkad

Socker

½ msk

Potatis

500 g

Jordärtskocka

500 g

Schalottenlök

1 st, 1-2 st

Margarin flytande 80%

1 msk

Mjölk 0,5%

1½ dl

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Skala och koka potatis och jordärtskockor.
  3. Skala och klyfta rödlök. Klyfta citron. Halvera tomater. Lägg ner rödlök, citron och tomater tillsammans med vitlöksklyftor och kycklingfiléer i en långpanna.
  4. Blanda ihop balsamvinäger, olja, timjan, socker, salt och peppar och häll ner i pannan. Sätt in i ugn ca 20-30 min eller tills kycklingen är genomstekt.
  5. Blanda ihop balsamvinäger, olja, timjan, socker, salt och peppar och häll ner i pannan. Sätt in i ugn ca 20-30 min eller tills kycklingen är genomstekt.
  6. Skala och finhacka schalottenlök. Stek mjuk i margarin, gärna minst 10 min på låg värme.
  7. Lägg schalottenlök tillsammans med avrunnen potatis, jordärtskockor och mjölk i en matberedare och kör till en puré. Servera kycklingen med purén, ringla över skyn från pannan och servera med citronklyftorna.

Sök bland 1000-tals recept i vår app!