ViktVäktarna - Ugnsbakad rostbiff med betor och gremolata

Ugnsbakad rostbiff med betor och gremolata

5
Points®
Total tid
1 tim 30 min
Tillagningstid
1 tim 30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En fin bit rostbiff bakad i ugn blir hur gott som helst! Tillsammans med en fräsch gremolata och bakade betor blir det en riktig lyxmiddag.

Ingredienser

Rostbiff

600 g

Cocktailtomater

400 g

Rödbetor, färska

800 g, blandade betor

Olivolja

½ msk

Bladpersilja

1 knippe(n)

Vitlök

2 klyfta(or)

Citron

2 st

Olivolja

½ msk

Sallad

70 g

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 125°.
  2. Lägg köttet i en ugnsfast form. Krydda det runt om med salt och peppar. Stick in en köttermometer i den tjockaste delen. Lägg tomater bredvid och tillaga i nedre delen av ugnen tills innertemperaturen på köttet är knappt 60°, ca 50 minuter. Ta ut och låt vila i folie under tiden betorna är i ugnen. Skiva sedan upp tunt.
  3. Höj ugnsvärmen till 200°.
  4. Skala betorna och klyfta dem. Blanda med olja och salt och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Sätt in i ugnen ca 30 minuter eller tills de är mjuka.
  5. Finhacka persilja och vitlök. Blanda med rivet skal och pressad saft från citronerna och olja till en gremolata.
  6. Toppa rostbiffen med gremolatan och servera med betor och sallad.