ViktVäktarna - Ugnsbakad torsk med kall citronsås

Ugnsbakad torsk med kall citronsås

4
Points®
Total tid
25 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En god, snabb och enkel vardagsrätt. Ugnsbakad torsk, en sås på yoghurt, dijon, citron och dill och så en bulgursallad med lök, majs och bulgur.

Ingredienser

Torsk

500 g

Citronpeppar

1 krm

Bulgur okokt (100% fullkorn)

2 dl

Grekisk yoghurt 0%

4 dl

Senap

1 msk

Dill

1 knippe(n)

Citron

½ st

Lök

1 st, röd/röda

Majs

140 g, 1 burk à 160 g

Mangold

70 g

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 160°.
  2. Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.
  3. Lägg torsken i en ugnsfast form och krydda med salt och citronpeppar. Sätt in i ugn ca 15-20 minuter beroende på hur genomstekt du vill ha den.
  4. Blanda yoghurt, senap, hackad dill och rivet skal och pressad saft från citron. Smaka av med salt och peppar.
  5. Hacka rödlök. Blanda ner lök, majs och mangold i bulgurn.
  6. Servera fisken med bulgur och sås.