Foto av Ugnsbakad torsk med citron och timjan från WW ViktVäktarna

Ugnsbakad torsk med citron och timjan

5
Points®
Total tid
45 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
35 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Torsk ugnsbakad med en fantastiskt god vitlök-, citron- och timjandoftande sås.

Ingredienser

Potatis

800 g

Torsk

500 g

Vitlök

2 klyfta(or)

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

2½ dl

Fiskfond

1 msk

Timjan

1 kruka(or)

Citron

½ st

Sparris

1 knippe(n)

Morot

2 medelstor(t)/medelstora

Sallad

70 g

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 150°.
  2. Koka potatis.
  3. Lägg fisken i en ugnsform, salta och peppra.
  4. Skala och hacka vitlök. Blanda matlagningsgrädde, vitlök, fond, 1 msk hackad timjan, citronskal och citronsaft. Häll det över fisken. Ställ in i ugn ca 20-30 minuter.
  5. Koka sparris hastigt i lättsaltat vatten. Strimla morötter.
  6. Ta ut fisken och strö över färsk timjan. Servera med potatis, sallad, sparris och morötter.