Foto av Ugnsbakat ris med paprika från WW ViktVäktarna

Ugnsbakat ris med paprika

10
10
10
SmartPoints per portion
Total tid
45 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
35 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Denna rätt blir lika krämig som en risotto, men så mycket enklare!

Ingredienser

Lök

1 st, gul/gula

Vitlök

1 klyfta(or)

Grillad paprika i lag (utan olja)

150 g

Rapsolja

2 tsk

Ris, okokt

3½ dl, arborio

Tomater, krossade

1 förp

Vatten

4½ dl

Grönsaksbuljongtärning

1 st

Mozzarella

75 g

Bladpersilja

1 knippe(n)

Sallad

70 g

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Skala och hacka lök. Skala och finhacka vitlök. Skiva upp paprika.
  3. Värm upp en ugnssäker panna med olja och fräs löken några minuter. Blanda ner vitlök och låt fräsa med hastigt. Blanda ner ris och blanda runt en minut. Blanda ner paprika, krossade tomater, nästan allt vatten och buljongtärning. Låt koka upp och blanda runt. Sätt in pannan i ugnen 20-25 minuter tills all vätska absorberats.
  4. Blanda ner resterande vatten och nästan all mozzarella. Blanda runt tills mozzarellan är smält. Smaka av med salt och peppar och toppa med resterande mozzarella. Toppa med persilja och servera med sallad.

Anteckning

Hotta upp rätten genom att blanda ner 1 tsk chili flakes.

Sök bland 1000-tals recept i vår app!