ViktVäktarna - Ugnsgratinerad falukorv från medelhavet

Ugnsgratinerad falukorv från medelhavet

13
Points®
Total tid
50 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
40 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Kokt, stekt eller ugnsgratinerad. Eller helt rå kanske? Det finns oändligt mycket man kan göra med en falukorv tack vare att den har en väldigt neutral smak. I detta recept har vi valt att hämta inspiration från medelhavet i form av paprika och fetaost. Mumsigt värre!

Ingredienser

Falukorv 18%

400 g

Paprika

2 st

Lök

1 st, röd/röda

Olivolja

1 msk

Grönsaksbuljongtärning

1 st

Vitlök

2 klyfta(or)

Oregano

½ kruka(or)

Persilja

½ dl, grovhackad

Salladsost (feta) 25%

100 g

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Skär korven i 1-2 cm tjocka skivor utan att skära hela vägen ner. Lägg den i en ugnsfast form.
  2. Strimla paprikan och skala och skiva löken. Blanda ihop grönsakerna med olja, smulad buljongtärning, pressad vitlök och grovhackade örter. Lägg grönsakerna över falukorven och peta in dem så gott det går mellan skivorna. Salta och peppra.
  3. Ställ in i ugnen 25 minuter tills korven och grönsakerna börjar få färg.
  4. Smula osten över korven och gratinera 15 minuter till. Låt svalna något och servera.

Anteckning

Servera med t ex blomkålsmos och sallad.