Foto av Varm dinkelsallad med bacon och svamp från WW ViktVäktarna

Varm dinkelsallad med bacon och svamp

8
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
0 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Matig och väldigt god rätt med dinkel. Äpple, champinjoner och bacon ger en spännande blandning av smaker till denna rätt.

Ingredienser

Dinkel, hel, 100% fullkorn

3 dl, okokt

Kycklingfond

1 msk

Bacon

100 g

Champinjoner

200 g

Lök

1 st, röd/röda

Äpple

1 medelstor(t)/medelstora, grönt

Spenat, förvälld/fryst

100 g, eller ruccola

Tomat

6 st, gärna plommon

Schalottenlök

3 st

Persilja

2 msk

Balsamvinäger

1 msk

Olivolja

1 tsk

Instruktioner

  1. Koka dinkel i ca 1,5 liter vatten smaksatt med salt, svartpeppar och kycklingfond, låt det sedan rinna av. Hacka tomat och schalottenlök och blanda med olja, vinäger och hackad persilja, smaka av med salt och peppar. Klyfta champinjoner och äpple. Finstrimla bacon och lök. Skölj spenat/ruccola. Fräs bacon med svamp och lök, vänd i gryn, äpple och sallad. Servera tillsammans med salsa och en liten sallad Tips! Här passar många av de nya grynsorterna bra som t ex hampa, pärl och amarantgryn.