Foto av Grekisk gratäng med bönor från WW ViktVäktarna

Grekisk gratäng med bönor

10
Points®
Total tid
45 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Gratäng med bönor, champinjoner och oliver. Smulad fetaost ger god smak och sälta åt denna rätt.

Ingredienser

Vita bönor, konserv

1 burk(ar), avrunnen/avrunnet

Kidneybönor, konserv

1 burk(ar), avrunnen/avrunnet

Champinjoner

10 st, 8-10 färska

Oliver i saltlag

10 stor(t)/stora, svarta

Lök

1 st, röd/röda

Cocktailtomater

250 g

Rapsolja

2 tsk

Honung, flytande

2 tsk

Vitlök

2 klyfta(or)

Salladsost (feta) 10%

100 g

Ris, okokt

3 dl

Instruktioner

  1. Dela svampen i 4 bitar, halvera oliverna. Skölj bönorna och lägg dem, svamp och oliver i en ugnsform. Hacka lök och blanda med halverade tomater, olja, honung och pressad vitlök. Smaka av med salt och peppar. Häll det i formen och tillaga i ugn 175° ca 30 minuter. Koka riset. Smula fetaosten över gratängen och servera med ris och sallad.