Foto av Vegetarisk rispanna med saffran från WW ViktVäktarna

Vegetarisk rispanna med saffran

8
Points®
Total tid
25 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
1
Svårighetsgrad
Lätt
Saffransdoftande risrätt med bönor, oliver och paprika.

Ingredienser

Ris, okokt

½ dl

Olivolja

1 tsk

Lök

1 medelstor(t)/medelstora

Vitlök

½ klyfta(or)

Kidneybönor, konserv

1½ dl

Saffran

1 pkt

Rosmarin

½ tsk

Salt

1 krm

Peppar

½ krm

Paprika

½ st, röd

Vatten

1 dl

Oliver i saltlag

10 stor(t)/stora

Instruktioner

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackning.
  2. Värm oljan i en panna. Finhacka lök och vitlök och stek mjuk i oljan. Tillsätt bönor, saffran, rosmarin, salt och peppar och stek 3-4 minuter.
  3. Tillsätt kokt ris, strimlad paprika och vatten. Låt vattnet koka in. Lägg på skivade oliver.