ViktVäktarna - Vegetarisk ugnsomelett med potatis och champinjoner

Ugnsomelett med potatis och champinjoner

4
Points®
Total tid
55 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
45 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En matig omelett med bönor, potatis, svamp och tomat.

Ingredienser

Potatis

500 g

Lök

1 st, gul/gula

Paprika

1 st, röd

Champinjoner

250 g

Margarin flytande 80%

1 msk

Tomat

2 st

Vita bönor, konserv

1 burk(ar), avrunnen/avrunnet

Ägg

8 st

Mjölk 0,5%

1 dl

Chilisås, tomat

2 msk

Instruktioner

  1. Skala och koka potatis. Låt svalna.
  2. Sätt ugnen på 200°.
  3. Skala och strimla lök. Skiva paprika och champinjoner. Stek lök, paprika och champinjoner i hälften av margarinet. Smörj en ugnsfast form med resterande margarin.
  4. Skiva potatis och lägg i formen. Lägg på lök, paprika, svamp, tomatskivor och sköljda och avrunna bönor.
  5. Vispa ihop ägg, mjölk och chilisås. Smaka av med salt och peppar. Häll på äggstanningen och grädda mitt i ugnen 25-30 minuter tills omeletten fått fin färg och äggstanningen stelnat.