ViktVäktarna - Vietnamesisk pho

Vietnamesisk pho

9
Points®
Total tid
1 tim 25 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
1 tim 15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Avancerat
Pho är en klassisk buljongsoppa med nudlar från Vietnam. Den tar lite tid att göra, men sköter sig själv största delen av tiden.

Ingredienser

Kanelstång

2 st

Stjärnanis

3 st

Koriander

2 tsk, frön

Fänkålsfrön

1 tsk

Ingefära

1 bit(ar), ca 5 cm

Lök

1 st, gul/gula

Bog/märgpipa, nöt

450 g

Citrongräs

1 st

Vatten

1½ liter

Köttbuljongtärning

3 st

Risnudlar okokta

150 g

Böngroddar

100 g

Salladslök

4 st

Chilipeppar

2 st, röd/röda

Koriander

1 kruka(or)

Lime

1 st

Instruktioner

  1. Hetta upp en tjockbottnad gryta och torrosta de torra kryddorna. Blanda ner hackad ingefära och grovt skivad lök och låt det bli lite sotigt.
  2. Blanda ner kött, citrongräs, vatten och buljongtärningar. Låt puttra under lock på låg värme ca 1 timme tills köttet är mört.
  3. Ta upp köttet ut grytan och dra isär till mindre bitar. Sila ner buljongen i en annan gryta och blanda ner nudlar, och se till att dessa mjuknar.
  4. Koka groddar hastigt och skölj i kallt vatten. Hacka salladslök och chili. Lägg upp köttet i fyra skålar, häll på buljongen och nudlarna och toppa med salladslök, groddar, chili och koriander.
  5. Servera med limeklyftor.

Anteckning

Du kan också göra soppan med kycklingfilé eller räkor, men anpassa då koktiden.