Foto av Vinkokt fläskfilé från WW ViktVäktarna

Vinkokt fläskfilé

11
Points®
Total tid
50 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
35 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Fantastiskt god fläskfilé med örtfyllning. Servera den goda ört- och senapssåsen till, samt kokt potatis och sallad för att få en komplett och näringsriktig måltid.

Ingredienser

Fläskfilé

600 g

Basilika

2 msk

Persilja

4 msk

Grönsaksbuljong

3 dl

Vin, vitt torrt

1 dl

Lök

½ st, gul/gula, hackad

Lagerblad

1 st

Potatis

1200 g

Fraiche 5%

2 dl

Senap (dijon)

1 msk

Dragon

½ msk, hackad

Persilja

½ msk, hackad

Instruktioner

  1. Hacka basilika och persilja, krydda med salt och svartpeppar. Skär en skåra i filén på längden och fyll med örtblandningen. Bind ihop med steksnöre. Koka upp buljong, vin, lök och lagerblad. Lägg ner filén och låt den sjuda under lock på svag värme ca 20-30 minuter, vänd efter halva tiden. Låt svalna i spadet, tag upp och lägg kallt. Skala och koka potatisen. Blanda samman dragon, 1/2 msk persilja, senap och fraiche till en sås och ställ kallt. Ta bort steksnöret på filén och skär upp i tunna skivor. Servera filén med potatis, sås och sallad.