ViktVäktarna - Yoghurtmarinared tofu med linssallad

Yoghurtmarinerad tofu med linssallad

3
Points®
Total tid
1 tim
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
50 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Tofu marinerad i kryddig yoghurt serverad med en linssallad med ugnsrostad lök, koriander, russin och mandelspån. Hur gott som helst!

Ingredienser

Tofu, fast

400 g

Yoghurt naturell 0,5%

1½ dl

Spiskummin

1 tsk

Koriander

1 tsk, mald

Gurkmeja

1 tsk

Chili flakes

1 tsk

Citron

½ st

Vitlök

2 klyfta(or)

Lök

4 st, röd/röda

Koriander

1 kruka(or)

Rapsolja

½ msk

Gröna kokta linser

2 förp, avrunnen/avrunnet

Russin

30 g, gärna sultanrussin

Rapsolja

1 msk

Mandelspån

25 g

Instruktioner

  1. Skiva tofun och pressa den mellan två hushållspapper.
  2. Blanda ihop yoghurt, spiskummin, koriander, gurkmeja, chili flakes, pressad citronsaft och pressad vitlök. Lägg i tofun och se till att den täcks. Låt marinera i kylen minst 30 minuter.
  3. Sätt ugnen på 200°.
  4. Klyfta lök. Hacka koriander.
  5. Lägg lök i en ugnsfast form och ringla över olja. Sätt in i ugn ca 30 minuter. Blanda sedan ihop lök med sköljda och avrunna linser, russin och koriander.
  6. Hetta upp olja i en panna och stek tofun tills den är gyllene. Servera med linssallad och toppa med mandelspån.

Anteckning

Tzatziki passar utmärkt till denna rätt!