ViktVäktarna - Zucchininudlar med rostad tomatsås

Zucchininudlar med rostad tomatsås

0
Points®
Total tid
35 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Zucchininudlar, eller zoodles som de ofta kallas, är ett riktigt höjdaralternativ till pasta. Har du inte testat det tidigare är det hög tid nu tycker vi, för det är verkligen jättegott. Här serverar vi dem med en smarrig rostad tomatsås med en massa vitlök och basilika, mums!

Ingredienser

Zucchini (squash)

3 medelstor(t)/medelstora

Lök

1 st, gul/gula

Vitlök

3 klyfta(or)

Cocktailtomater

750 g

Rapsolja

1 tsk

Basilika

1 kruka(or)

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Svarva zucchini med en grönsakssvarv. Skiva löken, finhacka vitlöken och halvera hälften av tomaterna.
  3. Lägg löken och de hela tomaterna på en långpanna. Blanda med salt och olja och sätt in i ugnen 10 minuter.
  4. Blanda sedan ner de halverade tomaterna och vitlöken i pannan. Sätt in i ugnen igen tills allt mjuknat och tomaterna börjat släppa vätska. Smaka av med salt och peppar och blanda ner hackad basilika.
  5. Blanchera zucchininudlarna och salta lätt. Servera med tomatsåsen.

Anteckning

Det finns färdiga zucchininudlar att köpa i många affärer om du vill ha en riktigt snabb lunch!