Birgitta, -38,5 kg

Nu njuter Birgitta av mat på ett helt nytt sätt
Publicerad 5 mars 2019

Högt blodtryck, fibromyalgi och osmidig i kroppen. Så beskriver Birgitta sin form innan ViktVäktarna®.

- Jag har 3 hundar vilket kräver mycket av en fysiskt. Därför ville jag känna mig mer rörlig och smidig i kroppen. Det kan vara rätt tuffa pass med hundarna över stock och sten!

För ungefär 18 år sedan var hon också medlem i ViktVäktarna. Den gången gick hon upp de kilona hon hade blivit av med. Och några till.

- Det var mycket svårare då. Det där med att räkna gula och gröna prickar blev för rörigt. Den här gången var det lättare tack vare ViktVäktarnas app och workshop (möten i en WW Studio varje vecka).

Det var den 4 januari 2017 som Birgitta tog med sig både man och dotter till invägning hos ViktVäktarna i Mjölby.

- Vi bestämde oss för att sitta med på mötena så mycket det gick. De är väldigt givande. Alla är där av samma anledning mer eller mindre. Vi utbyter erfarenheter och peppar varandra.

Birgitta, nu och då
Birgitta nu
Birgitta nu
Birgitta då
Birgitta då

Hålla kvar målvikten är utmaningen

 

Birgitta berättar att hon haft lätt att gå ner i vikt med hjälp av programmet. Svårigheterna kom senare.

- När jag blev guldmedlem kom den verkliga utmaningen! Jag måste vara strikt och ha koll på vågen så det inte drar iväg uppåt igen. Men det har ändå gått förvånansvärt bra! Jag håller mig runt min målvikt.

Frukost samt två lagade mål mat om dagen har varit en nyckel till Birgittas framgång.

- Innan åt vi frukost och bara en lagad måltid. Nu klarar jag mig utan mellanmål och det blir heller inget småätande eftersom jag blir ordentligt mätt tack vare den extra måltiden.

Men hon vill poängtera det allra viktigaste: Viljan!

- Först och främst måste man vilja! Utan det går det inte helt enkelt. Men på mötena fick jag mycket pepp och motivation som räckte och blev över till de dagar då viljan var svagare.

 

Alla stora kläder utrensade

 

Även det faktum att man får äta allt men inte alltid har varit positivt för Birgitta.

- Jag brukar säga att vill du ta en bakelse, ja då får du göra det! Så länge du “städar efter dig” så att säga, genom att göra bra val för övrigt.

Efter drygt tre månader som guldmedlem så ser hon ljust på framtiden.

- Min målsättning är ju såklart att jag ska hålla vikten nu. Jag har ju gjort mig av med alla stora kläder! Min dotter och jag stöttar varandra. Gubben dock, han har “ballat ur” och sagt upp sitt medlemsskap. Men jag tvingar upp honom på vågen varje vecka i alla fall! Så det ska nog gå bra för honom med.