Sofie, -14 kg

Sofie hittade motivationen och gick ner 14 kilo i vikt. Läs mer om hennes viktresa här!
Publicerad 11 november 2019

Sofie är tvåbarnsmamman som har hittat sitt sätt att må bra med ViktVäktarna® – och nu inspirerar hon vidare genom Instagram. Vägen till ett hälsosammare liv har inte varit spikrak, här berättar hon om hur det har varit att gå ned i vikt utan ett medlemskap hos ViktVäktarna och hur det är med ett medlemskap. Sofie har gjort sin viktresa i två omgångar i samband med sina graviditeter och gått ner 14 kilo i vikt efter varje gång.

Viktnedgång både med och utan medlemskap
Efter graviditeten med sitt första barn bestämde sig Sofie för att försöka gå ner i vikt och börja trivas i sig själv igen. Sofies syster var med i ViktVäktarna och hon valde därför att testa ViktVäktarnas program på egen hand – utan att själv vara medlem. Hon uppskattade tipsen från sin syster, men var tvungen att ständigt fråga om hjälp.

Efter sin andra graviditet och ytterligare en viktökning bestämde sig Sofie för att skaffa ett eget medlemskap i ViktVäktarna. Den här gången skulle hon ta riktig hjälp för att lyckas med sin viktminskning. Det blev också vändpunkten för motivationen.

– Vid första viktnedgången hade jag inte tillgång till ViktVäktarnas app med recept, korrekt information och pepp från andra medlemmar. När jag blev medlem själv gjorde det enorm skillnad för min motivation, säger Sofie.

En viktresa som gav snabba resultat
Med medlemskapet i ViktVäktarna påbörjade Sofie en långsiktig förändringsresa för sin hälsa. Det innebar att äta på fasta tider, göra bra matval och motionera regelbundet. Det gav resultat snabbt – Sofie nådde sitt mål på att gå ner 14 kilo i vikt. När målet var uppnått justerade hon sitt viktmål och utökade sin träning. I dag tränar hon på gym för att bygga upp kroppen.

– Jag mår så bra just nu. Jag har blivit piggare, gladare och fått bättre självförtroende, säger Sofie.

Men allt är inte en dans på rosor. Det svåraste är enligt Sofie att hålla en jämn vikt, till och med svårare än själva viktnedgången. Hon försöker ständigt att tänka på att göra hälsosamma val eftersom hon mår så mycket bättre både fysiskt och psykiskt. Hon påpekar också att hennes nära och kära hjälper till att motivera henne på resan mot en bättre hälsa. Flera av hennes vänner och familj har gjort samma typ av resa och vet vad hon går igenom.

Inspirerar vidare
Sofie vill inspirera vidare för att få andra att göra hälsosamma val. Hon driver därför ett Instagramkonto där hon uppdaterar om sin hälsosresa – @sofiepaulinaa.

– Det är inte bara jag som får möjlighet att inspirera andra, det stöd och positiva kommentarer jag får ger mig inspiration tillbaka och får mig att fortsätta kämpa på, säger Sofie.

Det bästa med ViktVäktarna
Sofie tycker att det bästa med ViktVäktarnas upplägg är att det inte finns några förbud.

– Man kan äta allt, men inte alltid. Jag älskar mat och hade haft väldigt svårt att leva med att inte få äta vissa saker alls, säger Sofie.

Sofie avslutar med att ge ett tips till de som funderar på att gå med i ViktVäktarna:

– Hitta en vän som vill göra samma resa som du. Det blir både roligare och lättare att göra det tillsammans.