[{"type":"span","children":[{"text":"Lär dig mer"}]}]

Ett program anpassat för dig!

ViktVäktarnas program hjälper dig att gå ner i vikt samtidigt som du äter maten du älskar och lever livet fullt ut.

Vad skiljer ViktVäktarna från Noom? | WW ViktVäktarna

Vad skiljer mellan ViktVäktarna® & Noom?

Nedan reder vi ut skillnaden!

Största skillnaderna mellan:

ViktVäktarna

Noom

U.S. News & World Report Rankings*
2021 rankades WW #1 i kategorin “Bästa dieten för viktminskning” för elfte året i rad.Ingen ranking.
Historia
Mer än 50 års erfarenhet av vetenskapligt beprövad viktminskning.Noom grundades för ungefär 11 år sedan och lanserade Noom-appen 2010.
Vetenskapligt bevis
100 publicerade studier som genomförts i 5 länder i 4 olika kontinenter har noga utvärderat WW:s program och visat på dess effektivitet. Flera kliniska studier har visat att WW är mer effektivt för viktminskning än självhjälpsmetoder, universitetsbaserade behandlingar eller läkares rekommendationer. WW är effektivt för de som lider av diabetes och prediabetes.Undersökningar som är citerade av Noom medger sig ha “begränsningar”, inkluderat en studie som “inte var en randomiserad kontrollerad studie så jämförelser med en kontrollgrupp kunde inte göras” och i en annan studie var “all data inklusive mat och träning självrapporterat vilket kan leda till felaktig data.” Andra studier beskriver problem som “begränsad generaliserbarhet”, “okontrollerad”, “pilotstudie” etc. Den enda randomiserade kontrollerade studien var begränsad till patienter med ätstörningar.
Hur fungerar det?
När du blir medlem får du göra ett frågeformulär som tar reda på dina matvanor och din livsstil. Du blir därefter matchad till en viktminskningsplan som passar just dig. Oavsett vilken plan du följer innefattar ViktVäktarna hälsosam mat, aktivitet och mindset. Vårt Pointssystem baseras på kalorier, mättat fett, socker och protein. Systemet hjälper dig att göra smarta val. Du får en personlig Pointsbudget, veckobonus och möjlighet att spara Points till nästa dag för extra flexibilitet. Du kan spendera Pointsbudgeten på den mat som du gillar. WW framhåller fördelarna med regelbunden motion och uppmuntrar medlemmarna att röra på sig. Att skapa hälsosamma vanor innebär också att ha rätt mindset. ViktVäktarna erbjuder redskap för att hjälpa medlemmarna att skifta till ett positivt mindset.Användarna får en personlig, daglig kaloribudget baserad på ålder, kön, aktivitetsnivå och viktminskningsmål. Livsmedel är indelade i färggrupper (grön, gul och röd) för att guida användarna att göra hälsosamma val. Noom använder även psykologiska strategier med meddelanden via appen för att hjälpa användarna att hantera mentala och emotionella barriärer för viktminskning.
Vad kan jag äta?
Du kan äta allt. Det finns dessutom upp till 300+ livsmedel (beroende på vilken plan du följer) som du inte behöver väga, mäta eller registrera. Dessa livsmedel utgör grunden för hälsosamma matvanor.Ingen mat är förbjuden. Maten är indelad i ett trafikljussystem med grön, gul och röd mat. Grön mat har lägst antal kalorier och/eller innehåller många hälsosamma näringsämnen. Gul mat har fler kalorier och/eller färre hälsosamma näringsämnen per portion än grön mat och ska ätas i begränsade mängder. Röd mat har flest antal kalorier och/eller minst näringsämnen och ska ätas sällan och i mindre mängder.
Hur använder man tjänsten?
I vår WW-app, webb eller på en workshop nära dig.Endast via app.
Nya funktioner
ViktVäktarna erbjuder externa verktyg integrerade i appen. Dessutom kan du som medlem värva en vän och både du och vännen får en kostnadsfri månad i kompensation.

Inga.

Socialt stöd
Workshops, coacher och vårt Community (social plattform endast för våra medlemmar). Vi möter dig där det passar dig. Se var ViktVäktarna finns i Sverige >>Digitalt stöd med en personlig coach. Efter två veckor på programmet placeras du i en digital stödgrupp med andra medlemmar.

Vilken viktminskningsmetod funkar för dig?

Våra medlemskap

Vi ger dig verktygen du behöver för att skapa en hälsosam livsstil och nå dina mål.

/ Bas /

Bra om du vill: göra din hälsoresa på egen hand.
Du får: vår prisbelönta app som ger dig verktygen du behöver för att lyckas.

/ Premium /

Bra om du vill: få stöd och inspiration av en coach.
Du får: vår prisbelönta app, personlig kontakt och uppföljning, samt fysiska och livesända workshops med andra medlemmar.

/ Bas /

Bra om du vill: göra din hälsoresa på egen hand.
Du får: vår prisbelönta app som ger dig verktygen du behöver för att lyckas.

/ Premium /

Bra om du vill: få stöd och inspiration av en coach.
Du får: vår prisbelönta app, personlig kontakt och uppföljning, samt fysiska och livesända workshops med andra medlemmar.