Mat med ägg - goda och nyttiga recept | WW ViktVäktarna

Hälsosamma recept med ägg

Goda och nyttiga recept på maträtter som innehåller ett av vårt mest reggade livsmedel - ägg.

Ägg är en favorit för många. Kanske beror det på att variationen är oändlig och att det är ett riktigt bra livsmedel för dig som vill gå ner i vikt. Här får du tips och fakta som kanske kommer göra att du uppskattar ägg ännu mer än du redan gör. Dessutom får du våra bästa recept med mat som innehåller ägg som huvudperson till både frukost, lunch och mellanmål som kan inspirera dig i köket.

Hur länge ska man koka ägg?

En bra början är att koka ägget på rätt sätt och att få det som man vill ha det! När det gäller kokta ägg, och framförallt hur länge de ska koka går meningarna ofta isär. Här ger vi dig förutsättningarna för att koka perfekta ägg, varje gång!

Hur många ägg kan man äta?

Du kan äta hur många ägg som helst, förutsatt att du är frisk. Är du diabetiker eller om du tar medicin för att reglera produktionen av kolesterol, då kan det finnas skäl till att begränsa intaget. I Sverige finns inga rekommendationer avseende dagligt intag av ägg. Här kan du också läsa mer Allt om ägg - näring, förvaring och hållbarhet.

Ägg finns på vår NollPointslista

Ägg är en storfavorit på ViktVäktarnas® NollPointslista. Livsmedel du alltid kan äta utan att räkna av från din budget. Ägg är sprängfyllda med näringsämnen, har relativt lågt energiinnehåll och så mångsidiga att de passar lika bra till frukost som till kvällsmat.

Vår ambassadör Jonas Hallberg om ägg

"Ägg på knäckebröd är perfekt till frukost, på lunchen gör jag ofta en omelett och blir jag hungrig mellan målen tar jag ett kokt ägg."

Läs mer om Jonas Hallberg om ViktVäktarna har gett mig mitt liv tillbaka

Vårt mest populära recept i appen

Ägg är utan tvekan det mest reggade livsmedlet i appen (trots att det har 0 Points!) och det har reggats ca 2 200 000 gånger under det senaste året. Vårt mest reggade äggrecept är Omelett med tomat och skinka - reggat nästan 30 000 det senaste året (2022).