ViktVäktrana - Airfryer kycklingben med krämig bönröra

Airfryer kycklingben med bönröra

8
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Kycklingben med citron och sesamfrön tillagade i airfryer blir ljuvligt krispiga och goda. Serverade med en krämig bönröra och stekt majs.

Ingredienser

Kinesisk soja

2 tsk

Rapsolja

1 msk

Citron

1 st

Kycklingben utan skinn

8 st, avser rå vikt och ätlig del

Sesamfrön med wasabi (kryddburk)

1 msk

Lök

1 st, röd/röda

Rapsolja

1 tsk

Majs

150 g

Vita bönor, konserv

2 burk(ar), avrunnen/avrunnet

Mjölk 0,5%

1½ dl

Vitlök

2 klyfta(or)

Instruktioner

  1. Blanda 1 msk olja med soja och lite pressad citron, pensla kycklingen och strö över sesamfrön. Lägg kycklingbenen i airfryern och tillaga på 200° i 10 minuter. Ta ut och vänd på dem, sänk värmen till 175° och tillaga ytterligare 10 minuter eller tills de är helt klara.
  2. Skala och klyfta rödlökarna.
  3. Värm olja i en panna och stek löken tills den börjar mjukna. Blanda ner majsen och stek ytterligare några minuter tills majsen börjar få lite färg. Salta och peppra lätt.
  4. Skölj bönorna och häll sedan ner i en kastrull tillsammans med mjölk, pressad vitlök och skal från en citron. Låt allt koka upp och sjuda ca 5 minuter. Mixa med en stavmixer och smaka av med lite pressad citron, salt och peppar.