Langos med cheddarkräm och kantareller
9
Points®
Total tid
2 tim 10 min
Tillagningstid
40 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Avancerat
I alla bodar på alla marknader slängs langosdegen i frityrolja och får ligga och mysa där tills de bli alldeles frasiga. Och alldeles superoljiga. I detta recept på langos tar vi istället hjälp av en airfryer. Och du kan tro att det blir gott! Och sedan toppar vi dessa godingar med en cheddarkräm, karamelliserad lök och frästa kantareller.
Ingredienser
Potatis
1 st
Vatten
1 dl, 37°
Jäst
¼ pkt
Salt
½ tsk
Vetemjöl
2 dl
Rapsolja
2 msk
Lök
4 st, röd/röda
Balsamvinäger
1 msk
Farinsocker
2 tsk
Kantareller
500 g
Vitlök
1 klyfta(or)
Citron
1 st
Fraiche 5%
1 dl
Cheddarost 35%
1 dl, riven/rivet, lagrad
Gräslök
1 knippe(n)
Körvel
2 msk