Langos - Langos med cheddarkräm och kantareller

Langos med cheddarkräm och kantareller

9
Points®
Total tid
2 tim 10 min
Tillagningstid
40 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Avancerat
I alla bodar på alla marknader slängs langosdegen i frityrolja och får ligga och mysa där tills de bli alldeles frasiga. Och alldeles superoljiga. I detta recept på langos tar vi istället hjälp av en airfryer. Och du kan tro att det blir gott! Och sedan toppar vi dessa godingar med en cheddarkräm, karamelliserad lök och frästa kantareller.

Ingredienser

Potatis

1 st

Vatten

1 dl, 37°

Jäst

¼ pkt

Salt

½ tsk

Vetemjöl

2 dl

Rapsolja

2 msk

Lök

4 st, röd/röda

Balsamvinäger

1 msk

Farinsocker

2 tsk

Kantareller

500 g

Vitlök

1 klyfta(or)

Citron

1 st

Fraiche 5%

1 dl

Cheddarost 35%

1 dl, riven/rivet, lagrad

Gräslök

1 knippe(n)

Körvel

2 msk

Instruktioner

  1. Koka potatisen mjuk, häll av vattnet och mosa med en gaffel.
  2. Blanda ut jäst i vatten och blanda sedan ner den mosade potatisen, salt och mjöl till en klibbig deg. Låt jäsa under bakduk 1 timme.
  3. Dela degen i fyra bitar med blöta händer och lägg på ett bakplåtspapper penslat med ½ msk olja. Tryck ut till avlånga plattor inifrån och ut och låt jäsa ytterligare 30 minuter under bakduk.
  4. Skiva lök.
  5. Värm ½ msk olja i en panna och fräs löken på låg värme tills den mjuknat och börjat bli gyllene. Tillsätt vinäger och socker och låt det koka in.
  6. Blanda ihop fraiche med riven cheddar.
  7. Lyft över langosen i airfryern, pensla med ½ msk olja på ovansidan och tillaga på 200° tills de är gyllene, ca 8 minuter.
  8. Toppa de varma langosen med cheddarkräm, kantarellfräs, karamelliserad lök, finhackad gräslök och körvel.

Anteckning

Har du ingen airfryer kan du tillaga dem i varmluftsugn på 225°. Lägg först in dem 4-5 minuter. Ta ut och pensla dem med olja och sätt in igen tills de är gyllene, 5-10 minuter.