ViktVäktarna - Äpplestekt kyckling

Äpplestekt kyckling

3
Points®
Total tid
45 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
40 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Kyckling som får bli riktigt härlig och god i en sås gjord på äppelcider, äpple och salvia. Passar lika bra att bjuda på gästerna på helgen, som en lyxigare vardagsmiddag.

Ingredienser

Kycklingbröstfilé

600 g

Vetemjöl

1 msk

Lök

2 st, röd/röda

Olivolja

2 tsk

Cider 2,25%

2½ dl

Vatten

2 dl

Kycklingbuljongtärning

½ st

Dijonsenap, honung

1 tsk

Äpple

2 medelstor(t)/medelstora

Salvia

1 msk, färsk

Bladpersilja

1 msk, finhackad

Instruktioner

  1. Pudra kycklingen med mjöl. Skiva löken.
  2. Värm olja i en panna och bryn kycklingen runt om. Ta upp kycklingen och stek löken några minuter. Blanda ner cider, vatten, buljongtärning och senap. Lägg tillbaka kycklingen och låt sjuda utan lock ca 15 minuter.
  3. Skiva äpple och lägg i tillsammans med salvia. Låt sjuda ytterligare ca 10 minuter tills kycklingen är genomstekt. Smaka av med salt och peppar och toppa med persilja.

Anteckning

Servera exempelvis pressad potatis till.