ViktVäktarna - Hoisinfärs med nudlar

Hoisinfärs med nudlar

11
Points®
Total tid
25 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Färs, svamp och vitkål stekt tillsammans med vitlök, hoisinsås och chilipulver serverade med risnudlar blir en smakrik och god vardagsmiddag att komma tillbaka till om, och om igen!

Ingredienser

Lök

1 st, gul/gula

Champinjoner

300 g

Vitkål

200 g

Rapsolja

2 tsk

Nötfärs 10%

300 g

Vitlök

2 klyfta(or)

Chilipulver

1 tsk

Hoisinsås

2 msk

Vatten

1 dl

Risnudlar okokta

180 g

Japansk soja

4 tsk

Instruktioner

  1. Finhacka lök, skiva svamp och skiva kålen i tunna klyftor.
  2. Hetta upp olja i en panna och bryn löken under omrörning. Lägg i svampen och bryn tills den fått lite färg. Blanda ner färsen och stek under omrörning tills färsen fått fin färg.
  3. Blanda ner pressad vitlök, chili, hoisinsås och vatten, låt sjuda en stund. Smaka av med salt och peppar och ev. ytterligare hoisinsås. Blanda ner kålen och låt allt bli varmt.
  4. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen.
  5. Servera nudlarna med färsen och ringla över lite soja.