ViktVäktarna -   Asiatisk köttfärssoppa

Asiatisk köttfärssoppa

6
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En enkel, snabblagad och smakrik köttfärssoppa med spetskål, morot och böngroddar. Vill du göra den matigare funkar det fint att blanda ner kokta nudlar på slutet.

Ingredienser

Lök

1 st, gul/gula

Vitlök

2 klyfta(or)

Ingefära

1 bit(ar)

Spetskål

¼ huvud(en)

Morot

2 medelstor(t)/medelstora

Olivolja

1 msk

Nötfärs 5%

500 g

Vatten

15 dl

Grönsaksbuljongtärning

3 st

Salladslök

3 st

Japansk soja

1 dl

Fisksås (orientalisk)

2 msk

Lime

1 st

Böngroddar

180 g

Sesamfrön

2 tsk

Instruktioner

  1. Finhacka lök, vitlök och ingefära, strimla kål och tärna morötter.
  2. Hetta upp hälften av oljan i en panna och bryn färsen.
  3. Värm resterande olja i en stor gryta och fräs lök och morot en stund. Tillsätt vitlök, ingefära och kål och låt det steka med några minuter under omrörning. Tillsätt färs, vatten och buljongtärningar, koka upp och låt sjuda utan lock ca 15 minuter.
  4. Strimla salladslök.
  5. Smaka av soppan med soja, fisksås, pressad lime, salt och peppar och toppa med salladslök, böngroddar och sesamfrön.