ViktVäktarna - Asiatisk kycklingsallad med jordnötsdressing

Asiatisk kycklingsallad med jordnötsdressing

4
Points®
Total tid
20 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Hej och välkommen till din nya favoriträtt! En rätt som är både enkel, otroligt smakrik och dessutom funkar till både vardag och fest, vad mer kan begäras av en favoriträtt? Vi pratar om en asiatisk kycklingsallad med kokt kyckling (som ju blir ljuvligt mör), en krämig och smakrik jordnötssås, edamamebönor och en massa härligt krispiga grönsaker. Och just det, koriander så klart!

Ingredienser

Kycklingfond

3 msk

Kycklingbröstfilé

600 g

Edamamebönor

200 g

Jordnötssmör, utan socker

½ dl

Hoisinsås

3 msk

Risvinäger

3 msk

Vatten

2 msk

Japansk soja

2 tsk

Sriracha

1 tsk

Salladslök

1 st

Ingefära

1 tsk, riven

Salladskål

1 klyfta(or)

Morot

2 medelstor(t)/medelstora

Gurka

1 st

Koriander

1 knippe(n)

Instruktioner

  1. Koka upp 1,5 l vatten med fond och lägg ner kycklingen. Låt sjuda tills den är tillagad rakt igenom, ca 10 minuter. Låt svalna något i buljongen.
  2. Blanchera edamamebönor och lägg i en stor skål.
  3. Vispa ihop jordnötssmör, hoisinsås, risvinäger, vatten, soja och sriracha. Strimla salladslök tunt och blanda ner i dressingen med finriven ingefära. Smaka av med salt.
  4. Strimla salladskål och morot. Halvera gurka på längden och skiva sedan tunt. Lägg över grönsakerna i skålen med bönor.
  5. Dra isär kycklingen med hjälp av två gafflar och blanda ner i skålen tillsammans med jordnötssåsen och koriander.

Anteckning

Det är så klart extra gott att toppa salladen med lite hackade jordnötter eller sesamfrön. Och vill du göra salladen matigare funkar det fint att blanda ner exempelvis ris eller nudlar.