Foto av Tacos med hoisinkyckling från WW ViktVäktarna

Tacos med hoisinkyckling

11
10
10
SmartPoints per portion
Total tid
1 tim
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
50 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Pulled chicken tacos där kyckling får götta sig i hoisinsås tills den är mör och god och sen slängs över i majstortillas och toppas med krispiga grönsaker, groddar och sesamfrön. Enkel fredagsfröjd!

Ingredienser

Kycklingbröstfilé

600 g

Vatten

1 msk

Hoisinsås

2 dl

Gurka

½ st

Purjolök

½ medelstor(t)/medelstora

Majstortillabröd

8 st, liten/litet

Sallad

4 dl, maché

Alfalfagroddar

100 g

Sesamfrön

3 msk, rostade

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 180°.
  2. Lägg kyckling i en ugnsfast form. Krydda med salt och peppar. Rör ut vatten i hoisinsås och häll över kycklingen. Täck med folie och sätt in i ugnen ca 50 minuter.
  3. Skär under tiden gurka och purjolök i tunna stavar.
  4. Riv sönder kycklingen i formen med hjälp av två gafflar och blanda med såsen i formen.
  5. Stek tortillabröden i en torr panna tills de får lite färg. Lägg över i en handduk medan du steker de andra.
  6. Lägg sallad i botten på bröden. Lägg på kycklingköttet och toppa med grönsaksstavar, groddar och sesamfrön.

Anteckning

För ännu saftigare kyckling, välj lårfilé.