Foto av Bakad potatis med rödbetshummus och halloumi från WW ViktVäktarna

Bakad potatis med rödbetshummus och halloumi

13
10
6
SmartPoints per portion
Total tid
25 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Maxad bakad potatis – det gillar vi! Vi snackar stekt halloumi, en rödbetshummus som kommer få vilken hummusskeptiker (finns de?) att smälta, en limeyoghurt och en sallad med tomat och böngroddar.

Ingredienser

Bakpotatis

2 stor(t)/stora

Rödbetor, förkokta

3 st

Kikärter, konserv

1 förp, avrunnen/avrunnet

Rapsolja

1 msk

Tahini

1 msk

Chili flakes

1 tsk

Spiskummin

1 tsk

Cocktailtomater

250 g

Sallad

2 dl

Böngroddar

2 dl

Japansk soja

2 msk

Sesamolja

1 tsk

Ingefära

2 tsk, färsk riven

Grekisk yoghurt 0%

1 dl

Lime

1 st

Rapsolja

1 tsk

Halloumi

150 g

Instruktioner

  1. Baka potatisarna i mikron på högsta effekt ca 10 minuter.
  2. Dela rödbetor och lägg i en mixer med sköljda och avrunna kikärtor, olja, tahini, chili flakes och spiskummin. Mixa och smaka av med salt.
  3. Klyfta tomater och blanda med sallad och böngroddar. Blanda soja, sesamolja och ingefära och ringla över salladen.
  4. Blanda yoghurt med rivet limeskal och lite av saften.
  5. Strimla halloumi och stek i olja i en panna.
  6. Halvera potatisarna och servera dem med rödbetshummus, limeyoghurt, stekt halloumi och sallad.

Anteckning

Toppa med färsk koriander om du gillar det! Vill du ha ditt potatisskal krispigt, sätt in potatisarna på grillvärme i ugnen några minuter, efter att du bakat klart dem i mikron.