Bakad torskrygg
11
Points®
Total tid
35 min
Förberedelse
0 min
Tillagningstid
35 min
Portioner
2
Svårighetsgrad
Medel
Torsk med blåmusslor, samt äpple- och persiljerotskompott. En läcker anrättning att bjuda på som gärna serveras med pressad potatis.
Ingredienser
Blåmusslor kokta med lag, avrunna
100 g, ca 500 g m skal
Lök
½ st, gul/gula
Vin, vitt torrt
2 dl
Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)
1½ dl
Majsstärkelse (redning)
2 tsk
Persiljerot
2 st, eller palsternacka
Rapsolja
1 tsk
Äpple
2 medelstor(t)/medelstora, i grova klyftor
Olivolja
1 tsk
Persilja
2 msk, grovhackad
Citron
½ st, saft och skal
Torsk
250 g, gärna torskrygg
Potatis
400 g