ViktVäktarna - Bakade ägg i avokado med lax och kapris

Bakade ägg i avokado med lax och kapris

3
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Hur kul är detta? Precis lika kul som det ser ut. Avokador fyllda med kallrökt lax, ägg, kapris, schalottenlök och dill är så somrigt och såå gott! Servera dem som förrätt, en del i en buffé, som ett matigt mellanmål eller lättare lunch.

Ingredienser

Avokado

16 msk, 2 små avokador

Lax kallrökt

4 skiva(or)

Ägg

4 st

Schalottenlök

1 st, 2 msk finhackad

Kapris

4 tsk

Dill

1 knippe(n)

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Halvera och kärna ur avokado. Gröp ur ca 3 msk från varje halva (du kommer ha kvar ca 4 msk/halva). Skär även av en tunn bit i botten av avokadon så att de kan stå utan att välta. Lägg över i en ugnsfast form klädd i aluminiumfolie.
  3. Placera en bit kallrökt lax i varje halva och knäck i ett ägg. Sätt in i ugnen tills äggvitan stelnat och gulan är som du vill ha den, ca 15-20 minuter.
  4. Toppa med finhackad schalottenlök, kapris och hackad dill.

Anteckning

Pressa över lite citron på det överblivna avokadoköttet, lägg över i en fryspåse och frys in. Bara att ta fram och använda till en smarrig sås, dressing eller smoothie när du är sugen!