[{"type":"span","children":[{"text":"Läs mer"}]}]

PersonligaPoints™ - En unik plan för dig!

Foto av Bananbröd från WW ViktVäktarna

Bananbröd

4 - 6
PersonligaPoints™ per portion
Total tid
1 tim 25 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
1 tim 15 min
Portioner
10
Svårighetsgrad
Medel
Ett saftigt och nästan oemotståndligt bananbröd med honung och havre. Fixa detta till mellis och bjud dina vänner, barn eller kollegor och du kommer bli SÅ poppis!

Ingredienser

Banan

350 g

Honung

2 msk

Ägg

3 st

Grekisk yoghurt 0%

150 g

Vaniljpulver

½ tsk

Havremjöl

150 g

Vetemjöl

100 g

Bakpulver

2 tsk

Havregryn

2 tsk

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 150°.
  2. Lägg banan, honung, ägg, yoghurt och vaniljpulver i en matberedare och kör till en slät puré. Häll över i en bunke.
  3. Blanda ihop havremjöl, vetemjöl och bakpulver och blanda ner i banansmeten.
  4. Häll smeten i en brödform (ca 1 l) med bakplåtspapper och strö över havregryn. Sätt in i ugnen ca 60-75 minuter tills kakan inte längre är kletig i mitten (kolla av med provsticka). Låt svalna i formen.

Anteckning

Servera gärna med en klick smör, jordnötssmör eller nutella för en riktig lyxfika!