Foto av Basilikasill från WW ViktVäktarna

Basilikasill

6
Points®
Total tid
1 tim 15 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
0 min
Portioner
10
Svårighetsgrad
Lätt
Vad vore julbordet utan sillen? Här är ett gott recept på en krämig sill med smak av basilika och rödlök.

Ingredienser

Matjessill konserv

400 g, i bitar

Lök

1½ st, röd/röda

Fraiche 8%

2 dl

Salt

½ tsk

Basilika

½ dl, färsk, hackad

Tomat

4 st

Instruktioner

  1. Låt sillen rinna av och skär filéerna i bitar. Hacka ½ rödlök och blanda med fraiche, salt och basilika. Vänd till sist ner sillen. Rör så lite som möjligt annars kan det bli vattnigt. Låt den stå i kylen minst en timme. Varva skivad tomat och skivad lök på ett fat och lägg sillen i mitten. Garnera med basilikablad.