ViktVäktarna - Belugalasagne med gruyère

Belugalasagne med gruyère

11
Points®
Total tid
1 tim
Tillagningstid
1 tim
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Vi har kommit långt från att tänka att en lasagne bara kan fyllas med köttfärs. Livet är liksom helt enkelt för kort för att äta enformigt och här kommer därför en annan variant på lasagne med en mustig belugalinsröra mellan plattorna och smakrik gruyère på toppen. Mums säger vi!

Ingredienser

Torra belugalinser

2 dl

Lök

2 st, gul/gula

Vitlök

3 klyfta(or)

Morot

2 medelstor(t)/medelstora

Olivolja

2 tsk

Tomatpuré

3 msk

Oregano

1 msk, torkad

Krossade tomater

1 förp

Vatten

2 dl

Umamibuljongtärning

1 st

Japansk soja

1 msk

Misopasta

1 msk

Färskost 11%

200 g

Mjölk 0,5%

1 dl

Bönlasagneplattor, torkade (100% bönor)

200 g

Gruyère

1½ dl, riven/rivet

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Koka linser 10 minuter kortare än vad som anges på förpackningen.
  3. Finhacka lök och vitlök. Riv morot grovt.
  4. Värm olja i en panna och stek löken minst 10 minuter på medelvärme. Tillsätt vitlök, morot, tomatpuré och oregano och låt steka med hastigt. Tillsätt krossade tomater, vatten, linser, buljong, soja och miso. Koka upp och låt sjuda under lock ca 10 minuter. Smaka av med peppar och ev. lite salt.
  5. Vispa ihop färskost och mjölk med lite salt och peppar.
  6. Varva lasagneplattor, linsröran och ostsåsen. Toppa med gruyère och sätt in i ugn ca 30-40 minuter.

Anteckning

Det blir en stor lasagne, så dela gärna den i sex bitar istället för fyra!