ViktVäktarna - Biffsallad med potatis och senapsdressing

Biffsallad med potatis och senapsdressing

10
Points®
Total tid
45 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En annorlunda varm biffsallad med potatis och en ört- och senapsdressing.

Ingredienser

Potatis

800 g

Rapsolja

4 tsk

Ryggbiff nöt

500 g

Cocktailtomater

250 g

Sallad

200 g

Dressing 25%

4 msk, gärna med örter

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Skala och tärna potatis och blanda ihop med 2 tsk olja, salt och peppar. Lägg på en bakplåtspappersklädd plåt och sätt in i ugn ca 30 minuter tills de är gyllene.
  3. Hetta upp en panna med resterande olja och stek biffarna hastigt på båda sidor, salta och peppra. Ta av från pannan och låt vila fem minuter. Skiva upp dem i tjocka skivor.
  4. Halvera tomater. Fördela sallad, potatis, ryggbiff och tomater på tallrikar. Ringla över dressingen.

Anteckning

Lyxa till salladen genom att blanda ner en hård ädelost.