Foto av Blåmusslor i kokosmjölk från WW ViktVäktarna

Blåmusslor i kokosmjölk

3
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
30 min
Tillagningstid
0 min
Portioner
2
Svårighetsgrad
Medel
Läcker Thai-inspirerad rätt med blåmusslor. Smaker från vitlök, röd currypasta, vitt vin och koriander framträder i denna gryta - mycket gott!

Ingredienser

Blåmusslor kokta med lag, avrunna

300 g

Schalottenlök

1 st, skivad

Vitlök

1 klyfta(or)

Currypasta

½ msk, röd

Vin, vitt torrt

1 dl

Lime

1 st, saft

Kokosmjölk, lätt

1 dl

Äpple

1 medelstor(t)/medelstora, grovt tärnat

Salladslök

4 st, skivade

Koriander

10 g, färsk, ½ kruka

Instruktioner

  1. Skölj och rensa musslorna. Fräs schalottenlök, pressad vitlök och currypasta i en fettsnål panna. Tillsätt musslor och vin, lägg på ett lock och koka häftigt under omrörning i ca fem minuter. Ta av locket och häll i pressad lime, kokosmjölk, äpple och salladslök, koka upp på nytt och tillsätt hackad koriander på slutet. Servera i djupa tallrikar med lite av kokspadet.