ViktVäktarna - Blomkåls- och kikärtssoppa

Blomkåls- och kikärtssoppa

2
Points®
Total tid
35 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Blomkåls- och kikärtssoppa med tomatbas är en enkel och god vardagsmiddag! Har du tid och energi är det gott att istället rosta blomkålen i ugnen på 225° med lite olja, salt och paprikapulver tills den mjuknat och fått lite färg och sedan blanda ner den i soppan på slutet.

Ingredienser

Schalottenlök

3 st

Vitlök

4 klyfta(or)

Blomkål

1 stor(t)/stora

Olivolja

1 msk

Tomatpuré

3 msk

Paprikapulver

1 tsk, rökt

Vatten

8 dl

Krossade tomater

1 förp

Grönsaksbuljongtärning

2 st

Kikärter, konserv

2 förp, avrunnen/avrunnet

Cayennepeppar

1 krm

Koriander

1 knippe(n)

Instruktioner

  1. Finhacka lök och vitlök. Dela blomkål i buketter och strimla stammen.
  2. Värm olja i en gryta och fräs schalottenlök tills den mjuknat, 5-10 minuter. Tillsätt vitlök, tomatpuré och paprikapulver och låt steka med under omrörning 1 minut.
  3. Tillsätt vatten, krossade tomater, buljongtärningar, blomkål och avrunna kikärter. Koka upp och låt sjuda utan lock tills blomkålen mjuknat. Smaka av med salt och cayenne och servera toppad med koriander.