Blomkåls- och kikärtssoppa
2
Points®
Total tid
35 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Blomkåls- och kikärtssoppa med tomatbas är en enkel och god vardagsmiddag! Har du tid och energi är det gott att istället rosta blomkålen i ugnen på 225° med lite olja, salt och paprikapulver tills den mjuknat och fått lite färg och sedan blanda ner den i soppan på slutet.
Ingredienser
Schalottenlök
3 st
Vitlök
4 klyfta(or)
Blomkål
1 stor(t)/stora
Olivolja
1 msk
Tomatpuré
3 msk
Paprikapulver
1 tsk, rökt
Vatten
8 dl
Krossade tomater
1 förp
Grönsaksbuljongtärning
2 st
Kikärter, konserv
2 förp, avrunnen/avrunnet
Cayennepeppar
1 krm
Koriander
1 knippe(n)