ViktVäktarna - Choklad- och valnötsbrownies

Choklad- och valnötsbrownies

5
Points®
Total tid
1 tim 10 min
Förberedelse
25 min
Tillagningstid
45 min
Portioner
16
Svårighetsgrad
Medel
Att dryga ut sötsaker med grönsaker är inte bara smart, det är gott också! Här har vi ett gäng goda choklad- och valnötsbrownies med sötpotatis.

Ingredienser

Sötpotatis okokt

375 g

Valnötter

50 g

Ägg

2 st

Socker

110 g

Olivolja

1 dl

Vaniljpulver

1 tsk

Kakao

45 g

Kokosmjöl

2 msk

Bakpulver

1 tsk

Bikarbonat

1 tsk

Kakao

½ tsk

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Skala, tärna och koka sötpotatis. Mixa till en puré och låt svalna.
  3. Rosta valnötter i en torr panna och hacka.
  4. Vispa ägg, socker, olja och vaniljpulver till en pösig smet.
  5. Blanda ner sötpotatispurén. Sikta ner kakao, kokosmjöl, bakpulver och bikarbonat och blanda ihop till en jämn smet. Tillsätt valnötter och bre ut smeten i en ugnsfast form (ca 20x20 cm) med bakplåtspapper. Sätt in i ugnen ca 25-30 minuter.
  6. Låt den svalna, pudra över kakao och skiva upp.

Anteckning

Det går bra att byta ut valnötter mot t ex pecannötter eller hasselnötter.