ViktVäktarna - Choklad- och kålrotskaka med apelsin

Choklad- och kålrotskaka med apelsin

9
Points®
Total tid
1 tim 5 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
50 min
Portioner
12
Svårighetsgrad
Lätt
Låter det konstigt med kålrot i kakan? Testa det! Den rivna kålroten ger en härlig fyllighet och djup till kakan.

Ingredienser

Margarin flytande 80%

1 tsk

Vetemjöl

225 g

Bakpulver

1 tsk

Bikarbonat

1 tsk

Kakao

3 msk

Kålrot

225 g

Socker

150 g

Apelsin

1 st

Ägg

2 st

Vaniljsocker

1 tsk

Margarin flytande 80%

100 g

Färskost 4%

100 g

Florsocker

2 msk

Björnbär

150 g

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 180° (varmluftsugn 160°). Smörj en rund kakform (20 cm) med margarin.
  2. Blanda mjöl, bakpulver, bikarbonat och kakao i en skål. Skala och finriv kålrot och blanda ner med socker, rivet skal och saft från apelsin, ägg och vaniljsocker. Blanda slutligen ner margarin.
  3. Häll smeten i formen och grädda i ugn ca 50 minuter. Låt svalna i formen ca 15 minuter. Stjälp sedan upp kakan på ett galler och låt svalna helt.
  4. Vispa ihop färskost och florsocker till en slät blandning. Sprid ut över kakan och dekorera med björnbär.