Foto av Rutor med choklad och färskost från WW ViktVäktarna

Rutor med choklad och färskost

5
5
5
SmartPoints per portion
Total tid
35 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
24
Svårighetsgrad
Medel
Saftig, söt och kompakt (på det bästa av sätt) kaka med tydlig smak av färskost.

Ingredienser

Vetemjöl

150 g

Vaniljsocker

1 tsk

Bakpulver

½ tsk

Salt

½ tsk

Smör

30 g, rumsvarmt

Färskost 11%

150 g

Rörsocker

130 g

Socker

130 g

Äggvita

2 st

Chokladknappar

100 g

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Blanda ihop mjöl, vaniljsocker, bakpulver och salt.
  3. Vispa ihop smör, färskost, rörsocker och strösocker tills det är fluffigt, gärna med elvisp. Vispa ner äggvitor. Vänd ner mjölblandningen och chokladknappar och blanda försiktigt till en jämn smet.
  4. Lägg bakplåtspapper i en ugnsfast form (ca 15x25 cm) och bre ut smeten. Sätt in i mitten av ugnen tills den inte är kletig i mitten (kolla av med provsticka), ca 10-15 minuter.
  5. Låt svalna och skär upp i 24 bitar.

Anteckning

Dessa godingar går alldeles utmärkt att frysa in!