ViktVäktarna - Chokladpavlova med jordgubbar

Chokladpavlova med jordgubbar

9
Points®
Total tid
1 tim 45 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
1 tim 30 min
Portioner
12
Svårighetsgrad
Medel
Vad kan vara godare än en pavlova en solig sommardag? Jo, det ska vi berätta – chokladpavlova så klart! Och toppad med en ostkräm, jordgubbar och choklad är den helt oslagbar.

Ingredienser

Ägg

4 st

Salt

1 krm

Socker

225 g

Majsstärkelse (redning)

1 msk

Kakao

20 g

Mascarpone

100 g

Färskost 4%

150 g

Mjölk 0,5%

1 msk

Florsocker

1½ msk

Vaniljpulver

½ tsk

Jordgubbar

1 liter

Choklad mörk

20 g

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Vispa äggvitor och salt till hårt skum (bunken ska kunna vändas upp och ner), tillsätt socker, lite i taget, under fortsatt vispning. Vispa tills smeten är seg och glansig. Tillsätt majsstärkelse och sikta ner kakao under lite mer försiktig vispning.
  3. Bre ut marängsmeten i en cirkel (Ø ca 20 cm) på ett bakplåtspapper. Gör kanterna något högre. Sätt in i nedre delen av ugnen och sänk genast värmen till 125°. Sätt in i ugnen ca 1 timme och 30 minuter. Stäng av ugnen och låt marängen stå kvar tills ugnen svalnat helt.
  4. Vispa ihop mascarpone, färskost, mjölk, florsocker och vaniljpulver med elvisp. Bre försiktigt på pavlovan och toppa med jordgubbar och hyvlad choklad.

Anteckning

Riktigt snygga chokladbitar får du enklast med rumstempererad choklad och osthyvel eller potatisskalare.