ViktVäktarna - Chorizotoppad torsk med rostad blomkål och potatis

Chorizotoppad torsk med rostad blomkål och potatis

8
Points®
Total tid
45 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Mild vit fisk plus kryddig chorizo är en fantastisk smakkombo! Här tillsammans med rostad blomkål och potatis, och en vitlöks- och citronyoghurt.

Ingredienser

Färskpotatis

500 g, eller delikatesspotatis

Blomkål

1 medelstor(t)/medelstora

Rapsolja

1 msk

Fänkålsfrön

1 tsk

Chorizo

100 g

Vitlök

3 klyfta(or)

Ciabatta 15 cm

80 g

Citron

1½ st

Timjan

¾ msk, blad

Torsk

500 g, 4 filéer

Grekisk yoghurt 0%

2 dl

Bladpersilja

2 msk

Spenat, färsk

200 g

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Lägg potatis i en plastpåse, halvera de potatisar som är lite större. Dela blomkål i buketter och lägg i påsen. Blanda ner olja, fänkålsfrön och lite salt, och skaka runt så att allt blandas. Häll över i en långpanna och sätt in i ugnen tills de mjuknat och fått färg, ca 30 minuter.
  3. Skiva chorizo och 2 vitlöksklyftor. Stek chorizo i en torr, het panna 3-4 minuter tills den är krispig. Lägg i vitlöken och låt steka med hastigt. Låt svalna. Dra isär ciabatta och lägg i en matberedare, kör till smulor. Blanda ner rivet skal från 1 citron, timjan, chorizo och vitlök i matberedaren och kör ihop tills allt är smuligt. Smaka av med lite flingsalt.
  4. Lägg fisken i en ugnsfast form och toppa med chorizosmulorna, tryck till lite, sätt in i ugnen bredvid potatisen och blomkålen tills den är så genomstekt du vill ha den, ca 10-15 minuter.
  5. Blanda ihop yoghurt, 1 vitlöksklyfta, rivet skal och pressad saft från ½ citron och lite finhackad bladpersilja.
  6. Blanda ner spenat bland potatisen och blomkålen och servera med fisken och såsen.