Foto av Citronmarinerad kyckling med tabbouleh och bönhummus från WW ViktVäktarna

Citronmarinerad kyckling med tabbouleh och bönhummus

10
7
3
SmartPoints per portion
Total tid
40 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En saftig kyckling som marinerats i både sumak och citron för riktigt syrlig och fräsch smak. Tillsammans med en klassisk tabbouleh och en oklassisk hummus där kikärter bytts mot svarta bönor är detta en riktig toppenmåltid! Grillas gärna. Kycklingen alltså.

Ingredienser

Citron

3 st

Olivolja

2 msk

Oregano

1 msk, torkad

Paprikapulver

1 msk

Spiskummin

2 tsk

Sumak

1 tsk

Kycklingbröstfilé

600 g

Bulgur okokt (100% fullkorn)

2 dl

Sesamfrön

1 msk

Rapsolja

½ msk

Vatten

2 msk

Svarta bönor, konserv

1 burk(ar), avrunnen/avrunnet

Vitlök

2 klyfta(or)

Cocktailtomater

250 g

Lök

1 liten(t)/små, röd

Bladpersilja

1 knippe(n), stort

Mynta

1 knippe(n)

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Blanda ihop pressad saft från 1 citron, 1 msk olivolja, oregano, paprikapulver, 1 tsk spiskummin och sumak. Lägg kyckling i en påse och häll över marinaden. Låt marinera minst 10 minuter, men gärna längre.
  3. Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen. Låt svalna.
  4. Värm en panna och stek kycklingen i sin marinad runt om tills de är gyllene. Lägg över i en ugnsfast form och sätt in i ugnen tills de är genomstekta, ca 20 minuter (innertemperaturen ska vara 70°).
  5. Mixa sesamfrön till ett pulver i en liten mixer. Tillsätt ½ msk rapsolja olja, pressad saft från ½ citron och vatten och kör i mixer ca 1 minut. Blanda ner sköljda och avrunna bönor, finhackad vitlök och 1 tsk spiskummin och kör till en slät röra. Smaka av med salt och ev. lite sumak.
  6. Halvera tomater och finhacka lök och örter. Blanda ner i den kalla bulgurn tillsammans med 1 msk olivolja och pressad saft från 1 ½ citron. Smaka av med lite salt och ev. svartpeppar.