ViktVäktarna - Couscous med pak choi och varmrökt lax

Couscous med pak choi och varmrökt lax

5
Points®
Total tid
10 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
5 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
”Couscous – the food is so nice, they named it twice” som det uttryckts på film. Oavsett hur många gånger den döpts är couscous en riktig vardagsräddare! Det är både gott och går framförallt så otroligt snabbt. Släng in en varmrökt lax och en wokad pak choi och du har en god middag i raketfart.

Ingredienser

Pak choi

2 st

Couscous okokt (100% fullkorn)

2 dl

Japansk soja

2 msk

Lime

1 st

Rapsolja

1 tsk

Sesamolja

1 tsk

Chili flakes

½ tsk

Sesamfrön

2 msk

Lax varmrökt

600 g

Instruktioner

  1. Skär av botten på pak choien och plocka isär bladen.
  2. Koka couscous enligt anvisning på förpackningen. Blanda ner hälften av sojan och rivet limeskal.
  3. Hetta upp raps- och sesamolja i en stor panna och stek pak choi tills den brynts lätt. Tillsätt resterande soja, lite chili flakes och sesamfrön och låt steka med ca 1 minut.
  4. Fördela couscous i fyra skålar och fyll på med pak choi och lax. Servera med limeklyftor.