ViktVäktarna - Crème brûlée

Crème brûlée

6
Points®
Total tid
3 tim 20 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
1 tim 5 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Crème brûlée är verkligen en av de mest klassiska av alla desserterna. Vansinnigt god och faktiskt enklare att göra än man kanske tror. Så imponera på dina vänner i helgen genom att fixa denna härlighet!

Ingredienser

Vaniljstång

1 st

Mjölk 0,5%

4 dl

Socker

½ dl

Äggula

4 st

Rörsocker

4 tsk

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 150°.
  2. Halvera vaniljstången på längden och skrapa ur kärnorna. Värm mjölk och vaniljfrön i en kastrull.
  3. Vispa socker och äggulor till en fluffig smet och blanda sedan ner mjölken. Fördela smeten i 4 små ugnsfasta formar. Ställ formarna i en större ugnsfast form. Häll på vatten i den stora formen så att det når upp till halva småformarna.
  4. Grädda mitt i ugnen ca 1 timme och låt sedan stå kallt 2 timmar.
  5. Strö över rörsocker och bränn försiktigt sockret med en gasbrännare.

Anteckning

Har du ingen gasbrännare, strö sockret över crème brûlée-formarna och ställ in dem på översta falsen i ugnen på 220° i 2–3 minuter.