Foto av Curry- och äppelkyckling från WW ViktVäktarna

Curry- och äppelkyckling

6
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Ännu en variant på den lyckade kombinationen av kyckling och curry. Prova gärna och låt de underbara dofterna skölja över dig.

Ingredienser

Fullkornsris okokt (100% fullkorn)

2 dl

Kycklingbröstfilé

600 g

Äpple

1 medelstor(t)/medelstora, grönt

Äpple

1 medelstor(t)/medelstora, rött

Ingefära

1 msk, färsk, riven

Vitlök

2 klyfta(or)

Curry

2 tsk

Margarin flytande 80%

2 tsk

Tomatpuré

1 msk

Hönsbuljong

4 dl

Potatismjöl

1 msk

Salt

1 tsk

Peppar

1 krm

Instruktioner

  1. Koka riset. Skär kycklingen i bitar, äpplet i tunna klyftor och hacka vitlöken. Bryn kycklingen i margarinet, tillsätt vitlök, ingefära och curry.
  2. Rör ner tomatpuré och häll över buljongen. Smaksätt med salt och peppar. Låt puttra 8-10 minuter. Rör ner äppelbitarna.
  3. Låt puttra ytterligare någon minut. Rör ut potatismjölet med lite vatten och tillsätt det under omrörning tills det tjocknar. Servera med ris.