Foto av Dillfrikassé från WW ViktVäktarna

Dillfrikassé

11
Points®
Total tid
1 tim 10 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
1 tim
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Laga denna gryta med harmonierande ingredienser såsom kyckling, morot, palsternacka och dill.

Ingredienser

Kycklingkött utan skinn

600 g, 1 hel

Lök

1 st, gul/gula

Morot

1 medelstor(t)/medelstora

Palsternacka

1 medelstor(t)/medelstora

Salt

2 tsk

Vitpeppar

1 tsk, hela korn

Lagerblad

1 st

Vatten

2½ liter

Margarin flytande 80%

1½ msk

Vetemjöl

½ dl

Kycklingbuljong

4 dl

Ättikssprit

2 tsk

Socker

1 tsk

Dill

1 dl, hackad

Potatis

8 st

Gröna ärter

2 dl

Instruktioner

  1. Dela kycklingen i bitar. Skala och dela lök, morot och palsternacka. Lägg grönsakerna i en stor gryta, häll i vatten och tillsätt salt, vitpepparkorn och lagerblad. Koka upp och låt sjuda i ca 10 min. Lägg i kycklingen som får sjuda under lock i ca 50 min. Ta under tiden bort ev skum. Ta upp kycklingen och låt den svalna något. Sila från buljongen.
  2. Smält margarinet och tillsätt vetemjölet under omrörning. Häll i buljongen och låt koka ihop ett par min under omrörning. Smaka av med ättika, dill, socker, salt och vitpeppar. Servera med kokt potatis och gröna ärter. Garnera med dill.