Foto av Dinkelpizza från WW ViktVäktarna

Dinkelpizza

13
Points®
Total tid
1 tim
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
40 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Jättegod pizza med zucchini, fetaost och parmaskinka. Passar utmärkt till fredagsmyset!

Ingredienser

Vetemjöl med fullkorn

3 dl

Dinkelmjöl

4 dl

Jäst

1 pkt

Olivolja

2 tsk

Tomatsås

1 dl, färdig sås

Lök

1 st, röd/röda

Zucchini (squash)

1 medelstor(t)/medelstora

Salladsost (feta) 10%

30 g

Ost riven 17%

1 dl

Lufttorkad skinka

100 g, t ex parma

Instruktioner

  1. Blanda jäst, olja, och 3 dl fingervarmt vatten i en degbunke. Blanda mjölsorterna och rör ner det i bunken, ca 6 dl, lite i taget, tills du får en fast och elastisk deg. Tillsätt en nypa salt på slutet. Spara resterande mjöl till utbakning. Låt degen jäsa i bunken under bakduk i 30 minuter.
  2. Sätt ugnen på 220°
  3. Skär rödlöken i tunna skivor och strimla squashen, rosta dem i teflonpanna några minuter, låt svalna.
  4. Dela degen i 4 bitar och kavla ut dem på mjölat bakbord. Lägg på tomatsås, grönsaker, salladsost och riven ost. Sätt in i övre delen av ugnen 10-15 minuter. Riv skinkan i bitar och lägg på pizzan, servera tillsammans med vitkålssallad.