Foto av Färs- och rotfruktspytt med ajvarsås från WW ViktVäktarna

Färs- och rotfruktspytt med ajvarsås

14
Point(s)
Total tid
40 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En god pytt med färs och rotfrukter serverad med en ajvaryoghurt. Perfekt vardagsmat!

Ingredienser

Potatis

400 g

Kålrot

1 bit(ar)

Persiljerot

2 st

Morot

2 medelstor(t)/medelstora

Grönsaksbuljongtärning

1 st

Lök

1 st, gul/gula

Rapsolja

2 tsk

Nötfärs 10%

500 g

Örtkryddor

2 tsk, torra

Ingefära

1 tsk, torkad

Matlagningsyoghurt 8%

2 dl

Ajvar relish

2 msk

Honung

½ tsk

Instruktioner

  1. Skala och dela potatis, kålrot, persiljerot och morötter i 2 cm-stora bitar. Koka med buljongtärning tills de är mjuka.
  2. Hacka lök.
  3. Värm olja i en panna och stek under tiden färs och lök. Smaka av med örtkryddor, ingefära, salt och peppar. Blanda ner rotfrukterna.
  4. Blanda ihop yoghurt, ajvar och honung och servera till pytten.