Färs- och linsbiffar med smak av oregano
10
Points®
Total tid
1 tim
Förberedelse
30 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Att dryga ut kötträtter med linser är inte bara bra för hälsan, miljön och plånboken utan även väldigt gott. Testa dessa goda färs- och linsbiffar nästa gång du är sugen på biffar så får du se!
Ingredienser
Potatis
800 g
Morot
4 medelstor(t)/medelstora
Gröna torra linser
½ dl
Ägg
2 st
Ströbröd (skorpmjöl)
2 msk
Mjölk 0,5%
2 msk
Lökpulver
1 tsk
Oregano
2 msk
Salt
1 tsk
Peppar
½ tsk
Nötfärs 10%
300 g
Margarin flytande 80%
1 tsk
Mjölk 0,5%
2 dl
Japansk soja
1 tsk, kinesisk
Köttbuljongtärning
1 st
Majsstärkelse (redning)
1 msk