ViktVäktarna - Färskostfylld kycklingfilé

Färskostfylld kycklingfilé

3
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Kyckling fylld med färskost, salladslök och tomat som sedan toppas med vallmo- och sesamfrön, torkad vitlök och flingsalt blir väldigt gott och känns lite lyxigt! Servera med precis det du är sugen på; rostad bönsallad med mandel, kokt ris, ugnsrostade rotfrukter, brysselkål i airfryer... allt klär en skönhet, som man säger!

Ingredienser

Salladslök

1 st

Cocktailtomater

3 st

Färskost 11%

80 g

Kycklingbröstfilé

4 stor(t)/stora

Rapsolja

2 tsk

Sesamfrön

2 msk

Vallmofrön

½ msk

Vitlökspulver

1 tsk, eller torkad vitlök i bitar

Flingsalt

1 tsk

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 190°.
  2. Finhacka salladslök och tomater och blanda ihop med färskost.
  3. Skär ett djupt snitt i kycklingfiléerna och fördela färskostfyllningen i dem. Pensla ovansidan av filéerna med olja.
  4. Blanda ihop sesamfrön, vallmofrön, vitlökspulver och flingsalt och strö över kycklingen. Lägg över i en ugnsfast form med bakplåtspapper och sätt in i ugnen tills kycklingen är genomstekt.