ViktVäktarna - Fisk i zucchinipaket

Fisk i zucchinipaket

6
Points®
Total tid
35 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Kolja i zucchinipaket serverat med en örtig sås. En smarrig vardagsmiddag med milda smaker.

Ingredienser

Potatis

800 g

Zucchini (squash)

2 medelstor(t)/medelstora, stora

Kolja

600 g

Salt

½ tsk

Peppar

2 krm

Rapsolja

1 msk

Kvarg naturell 1%

2 dl

Grönsaksfond

2 tsk, 2-3 tsk

Citron

1 st

Gräslök

1 msk, hackad, färsk

Dill

1 msk, hackad, färsk

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 180°.
  2. Koka potatis.
  3. Skär zucchini med en potatisskalare i breda remsor. Lägg ut en fjärdedel av remsorna på en skärbräda så att de överlappar varandra något. Det ska bli fyra ”plattor” som är så stora att de kan omsluta fiskfiléerna.
  4. Lägg en fiskfilé på en platta med zucchiniremsor. Krydda med salt och peppar. Vik sedan in zucchiniremsorna så att de täcker fisken helt och hållet. Gör därefter samma sak med återstående zucchiniremsor fiskfiléer.
  5. Lägg paketen i en ugnsfast form, pensla med olja och tillaga i ugn ca 20 minuter eller tills fisken är ca 53-56°.
  6. Blanda kvarg med fond, saft från ½ citron, gräslök och dill. Smaka av med salt och peppar.
  7. Servera fiskpaketen med potatis, örtsås och citronklyftor.